💛 Psykologisk Trygghet, Inre motivation & Impostor-fenomenet

Psykologisk trygghet 💛 inre motivation

Denna utbildning är specifikt framtagen för dig som arbetar med HR, personalansvar eller förändringsarbete.  Fokus ligger på att kunna bidra till en hållbar lärandekultur i en tid av snabba förändringar och ökad komplexitet. En kultur som präglas av hälsa, inlärning, glädje och prestation. Utbildningen integrerar tre centrala områden, Psykologisk Trygghet, Inre Motivation samt Impostor-fenomenet (Bluffsyndromet).

Vi kommer att granska teorin och forskningen samt bidra med en verktygslåda att börja testa ”hemma” i sin egen organisation.

Genom att förstå vilka faktorer som påverkar kan vi utveckla strategier och metoder som bidrar till en kultur som stärker hälsa, lärande och prestation.

Mål med kursen

Efter avslutad utbildning kommer du att kunna skapa förutsättningar för psykologisk trygghet och förstå de grundläggande behoven som driver inre motivation och Impostorkänslor hos dig själv och andra. Kursen kommer att inkludera följande teman:

  • Teori och forskning
  • Praktisk tillämpning för att skapa en lärandekultur.
  • Utforskning av komplexitetsteori.
  • Personlig analys av dina primära psykologiska behov som utgör din inre motivation.
  • Djupdykning i Impostor-fenomenet, inklusive dess konsekvenser och hur man hanterar och behandlar det.

 

Upplägg & datum

  • 15/4 9:00-16:00 &  16/4 9:00-12:00 pris 4995 sek  PT, Inre motivation & Impostor-fenomenet

Utbildningen är digital.

Anmälan görs via formuläret nedan.

 

Vem är kursen till för?

Utbildningen är skräddarsydd för dig som arbetar med människor såväl i offentlig som privat sektor. Den riktar sig till dig som stöttar eller driver förändringsarbete.

 

Innan kursen

Inför utbildningen får du göra en analys på din inre motivation som baseras på forskning. Analysen ger dig svar på vilka två psykologiska behov som är viktigast för din inre motivation samt vad dessa betyder. Det är en enkät som du fyller i digitalt som tar ca 10 min att besvara som vi sedan fördjupar oss i under utbildningen.

 

Feedback från tidigare deltagare av Imposter workshop

“ Mkt intressant och igenkänning både från sig själv och andra i ens omgivning. Nu vill man bara lära sig ännu mer, det är ett riktigt gott betyg

”En fin utbildning som belyste IF och att vi är många som behöver veta att vi duger trots våra tanketroll”

☀️ Alla deltagare skulle rekommendera kursen till kollegor.

 

Kursansvariga

 

Frida Mangen håller kursFrida Mangen är personalvetare­/beteendevetare som arbetar som konsult och föreläsare inom HR, organisation, ledarskap och förändringsledning. Hon driver även podcasten AgilaHRpodden. Hennes passion och drivkraft är att bidra till mer hållbara och framgångsrika organisationer med hjälp av nytänkande idéer och agila arbets- och tankesätt.

 

 

 

Desirée Rova är personalvetare med en bakgrund som HR och organisationskonsult.  Hon har grundat MyNeeds 2011 och tilldelats innovationspris 2013 för metoden. Hon är författare till boken “Motiverad! – en handbok i motivationsbaserat ledarskap” och föreläser om ämnet.

 

 

 

 

Jens Boman är läkare och docent. Arbetar med forskning, undervisning, handledning och coachning med fokus på personlig och professionell utveckling, chefskap, ledarskap och självledarskap. Bedriver aktuell forskning inom områdena emotionell intelligens, impostor-fenomenet, stress/utmattning och självmedkänsla. Lång erfarenhet av chef-/ledarskap och blev 2012 utsedd till Sveriges Bästa Verksamhetschef av Institutet för Medicinsk Rätt

 

Vill du veta mer

För dig som vill vet mer om motivation, lyssna på Motiverad.

För dig som vill vet mer om psykologisk trygghet och tillit, lyssna på Tillit och tystnadskultur med Louise Bringselius eller läs bloggposten Psykologisk trygghet.