De senaste AI-nyheterna

AI FÖR FOLKET

Ola Andersson är tillbaka för att ge oss de senaste nyheterna om generativ AI.

Här är några av veckans höjdpunkter:

  • Viktigt att veta-  AI- plattformarna utvecklas och uppgraderas allt mer. Vad betyder det och hur påverkar det dig som användare?
  • Bra att veta- mobilanpassade versioner av generativ AI, mer strömsnålt och snabbare men klenare? Men kanske ändå tillräckligt för att få en terapisession av chatgpt på lunchpromenaden.
  • Kul att veta- Vad är Limitless och varför har man tagit fram en pryl som som ser ut som ett hemtjänstlarm?

 

Översikt av avsnittet

I avsnittet ”De senaste AI-nyheterna” diskuterar programledarna tillsammans med gästen Ola Andersson tre olika kategorier av nyheter: ”Viktigt att veta”, ”Bra att veta” och ”Kul att veta”.

 

Viktigt att veta

Under ”Viktigt att veta” pratar de om de senaste uppdateringarna i AI-plattformar som ChatGPT och dess konkurrenter som Gemine. De noterar att AI-ekosystemen hos olika företag börjar formas, vilket gör det viktigt för användare att välja rätt plattform för sina behov. Diskussionen rör sig också kring mobila versioner av AI-teknik och hur Apple kan förväntas förbättra sin AI-prestanda i kommande versioner av IOS.

 

Bra att veta

I ”Bra att veta” diskuteras det hur datorn fortfarande är det primära verktyget för användning av AI-tjänster, men att mobilanpassade versioner blir allt vanligare. Företag som Google och Microsoft utvecklar sina egna ”on device”-modeller för att möta detta behov.

 

Kul att veta

I avsnittets avslutande del, ”Kul att veta”, presenteras en ny AI-produkt kallad ”Limitless PENDT”, som är en enhet som bärs runt halsen och spelar in användarens röstaktivitet för att skapa transkriptioner av deras dagliga samtal och möten. Diskussionen kretsar kring användningsområden och hur denna typ av produkt kan integreras med andra digitala verktyg för att förbättra användarupplevelsen.

Sammanfattningsvis ger avsnittet en överblick över de senaste utvecklingarna inom AI-teknologi och utforskar dess potentiella påverkan på användarnas vardagsliv och arbetsflöden.

Översikten är transkriberad med Deepgram och sedan sammanfattad med ChatGPT.

 

För dig som vill lära dig mer så har FolkEtt två utbildningar: AI 💛 HR och Kom igång med Generativ AI – digital utbildning